Trustpilot TrustScore 4.8

Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Auktoriserad översättning till engelska

Auktoriserad översättning till engelska av juridiska och finansiella dokument direkt online

Behöver du översätta ett registreringsbevis, en dom, ett avtal eller kanske ett betyg till engelska. Då är sannolikheten mycket stor att du behöver en auktoriserad översättning. Med auktoriserad översättning förstås en översättning som är gjord av en auktoriserad översättare eller translator som den korrekta titeln är. Det är en kvalitetsgaranti och översättningen stämplas om den är gjord av en svensk auktoriserad översättare har den gjorts av en engelsk eller amerikansk översättare så följer det istället med en affidavit dvs. en skriftlig bekräftelse från översättaren på att översättning är korrekt.

Vad är en auktoriserad översättare?

En auktoriserad översättare är en översättare som har klarat av Kammarkollegiets auktoriseringsprov. Auktoriserade översättare i Sverige är framförallt specialiserade på juridiska och ekonomiska texter men det finns några få som också arbetar med medicin. I de germanska länderna och Frankrike är det domstolarna som auktoriserar översättare, i Spanien utrikesdepartementet medan det i de anglosaxiska länderna är en fristående organisation som också samtidigt organiserar dessa översättare.

Auktoriserad översättning av dokument till engelska hos The Native Translator

Vi eftersträvar att så lång möjligt använda översättare som är auktoriserade (certified den engelska termen) i det land där översättningen skall användas. Det är därför viktigt att du när du beställer din översättning anger i vilket land du avser att använda den. Orsaken till detta är att översättare endast är auktoriserade i sitt eget land, dvs. en svensk auktoriserad översättares översättning accepteras också i USA men man har liten möjlighet där att kontrollera om översättaren verkligen är auktoriserad och därför krävs det då en apostille från Notarius Publicus som bekräftar detta. NP debiterar mellan 350-500 Kr för en apostille. Skall din översättning användas i USA så använder vi därför en amerikansk certifierad översättare och behovet av apostille som bekräftar översättarens kompetens bortfaller. Det kan dock fortfarande finnas krav på en apostille som bekräftar originaldokumentets äkthet eller en signaturs äkthet men det har inget med översättningen att göra. Vi har också auktoriserade/certifierade översättare i Australien, Canada, Irland och Storbritannien.

Exempel på dokument som måste översättas av en auktoriserad översättare. 

 • Adoptionshandlingar
 • Betyg
 • Domar
 • Dödsattester
 • Födelseattester
 • Kontoutdrag
 • Lagfarter
 • Skilsmässohandlingar
 • Vigselbevis
 • Testamenten och överlåtelsehandlingar
 • Patent
 • Registerdokument
 • Vittnesmål

Detta får du när du beställer en auktoriserad översättning till engelska hos The Native Translator

Vi levererar en auktoriserad engelsk översättning av högsta kvalitet där språkbruk och terminologi är korrekt, vi eftersträvar också att så långt möjligt bibehålla samma layout som i originaldokumentet. När din översättning är klar sänder vi en länk där du kan ladda ned översättningen stämplad och klar som PDF, har du beställt ett original så kommer det med posten normalt inom 3-5 dagar beroende på var du bor.

Vi levererar auktoriserade översättningar till engelska med kvalitetsgaranti

Vi lämnar kvalitetsgarati på våra översättningar och är kvalitetscertifierade enligt ISO 17100. Vårt arbete kontrolleras regelbundet av certifierande myndighet och detta ger naturligtvis dig som kund en mycket stor trygghet. Du kan läsa mer om vår ISO 17100 certifiering under fliken certifierad översättningsbyrå.

Sekretess

Vi hanterar ofta mycket känslig information och är naturligtvis alltid noga med att upprätthålla en strikt sekretess. Att alltid behandla våra kunders information säkert och konfidentiellt är en självklarhet. All vår personal är bunden av sekretessavtal. Dina filer hanteras med krypterad filöverföring (SSL) via vår kundportal. Som certifierad översättningsbyrå så följer vi reglerna i GDPR och ISO 27001 strikt.

Här kan du se hur mycket det kostar att översätta din text eller ditt dokument till engelska.

Ladda upp ditt dokument direkt i vår översättningsportal så får du på under 1 minut svar med både pris och förväntad leveranstid. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay.

Har du frågor, behöver du mer information?

Du kan kontakta oss dygnet runt på e-post, vi försöker att svara inom 15 minuter.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla auktoriserad översättning till engelska direkt över online.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>