Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Våra tekniska översättare är inte bara högutbildade lingvister, de kan teknik och den tekniska terminologin.

The Native Translator –  en ISO 17100 kvalitetscertifierad teknisk översättningsbyrå, teknisk översättning med kvalitetsgaranti.

Vi är en av Europas ledande tekniska översättningsbyråer och kvalitetscertifierade enligt ISO 17100. Vi arbetar sedan 2005 med teknisk översättning och kan räkna några av världens största teknikföretag som våra kunder. Vi kan också hjälpa dig och ditt företag med en teknisk översättning till och från de flesta av världens större språk. 

Teknisk översättning utförd av specialiserade facköversättare

Företag blir alltmer globala och det har kraftigt ökat efterfrågan på flerspråkig teknisk produktinformation och behovet av kvalificerad teknisk översättning och kraven på de tekniska översättningsbyråerna har därmed ökat. Det översätts idag ofta mycket specialiserad teknisk information till fler och fler språk en utveckling som medfört att endast de översättningsbyråer som specialiserat sig kan leverera den kvalitet och de språkkombinationer som ofta efterfrågas.

En teknisk översättare behöver därför, utöver språklig kompetens också ha mycket goda kunskaper inom det specifika tekniska fackområde som översättningen gäller och vara väl insatt i den relevanta terminologin. Tack vare vår specialisering mot bland annat teknisk översättning har vi byggt upp nödvändig kompetens och översätter allt från teknisk produktinformation och manualer till texter med mer kreativt innehåll som marknadsföringsmaterial, powerpoint presentationer, webbinnehåll med mera och detta i över 600 språkkombinationer.

Språkutbildade tekniker som översätter till sitt modersmål

Våra tekniska facköversättare är alltid flytande på källspråket och har målspråket som sitt modersmål. De har dessutom en teknisk bakgrund, ofta med högskoleutbildning inom teknik och med djupgående sakkunskap inom sitt specifika fackområde. Vi hanterar tekniska översättningar till och från över 100 språk bland dem svenska, engelska, kinesiska, tyska, danska, norska, finska, franska, spanska, japanska och ryska.

Terminologidatabaser och översättningsminnen

Vi använder konsekvent företagsspecifika översättningsminnen vilket gör det möjligt att återanvända de översättningar vi redan gjort. Fördelarna med detta är stora, det ger både tids- och kostnadsbesparingar men framför allt säkrar det en konsekvent terminologi inte bara inom ett dokument utan också mellan dokument.

Vi utför kvalitetssäkrad teknisk översättning av bl.a. följande:

  • instruktionsböcker
  • driftsinstruktioner
  • handledningar
  • hemsidor
  • manualer
  • patent
  • programvara
  • powerpoint presentationer
  • produktkataloger och broschyrer
  • rapporter

Kvalitetssäkrad teknisk dokumentöversättning

Vi lägger mycket stor vikt vid översättningarnas kvalitet, och som en av de ledande globala översättningsbyråerna har vi möjlighet att arbeta med de bästa översättarna i branschen. Vi är kvalitetscertifierade enligt normen ISO 17100 och vårt arbete kontrolleras regelbundet av certifierande myndighet och detta ger naturligtvis dig som kund en mycket stor trygghet. Här kan du läsa mer om vad vår ISO 17100 certifiering innebär.

Sekretess är en självklarhet

Vi hanterar alltid stora mängder mycket känslig information och är naturligtvis mycket noga med att upprätthålla en strikt sekretess. Vi följer rekommendationerna i ISO 27001 som behandlar informationssäkerhet strikt.

Vad kostar en översättning

Ladda upp ditt dokument direkt i vår översättningsportal så får du direkt, på under 1 minut, både pris och förväntad leveranstid för en teknisk översättning. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay.

Har du frågor, behöver du mer information?

Du kan kontakta oss dygnet runt på e-post, vi försöker att svara inom 30 minuter.

The Native Translator är en teknisk översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalificerad teknisk översättning direkt över internet.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>