The Native Translator Ihr Übersetzungsbüro

Juridisk översättning - Juridisk facköversättning online

Översättningstjänster för advokatbyråer och juristkontor i Stockholm

The Native Translator erbjuder juridiska översättningstjänster för advokatbyråer. Eftersom juridik är ett kulturberoende ämnesområde anses juridiska översättningar vara ett av de mest utmanande specialområdena där kreativiteten från litterära översättningar kombineras med terminologiprecisionen hos tekniska översättningar. 

Juridisk översättning kräver professionell fackkunskap

Översättningsarbetet av en juridisk text till ett främmande språk är därför fyllt av hinder, vilket innebär att endast professionella facköversättare som är specialiserade på juridiska översättningar bör översätta juridiska dokument och texter. De flesta typer av juridiska texter, och framför allt kontrakt, söker att bestämma tydligt definierade rättigheter och skyldigheter för särskilda individer. Det är väsentligt att försäkra sig om exakta översättningar av dessa rättigheter och skyldigheter i översättningen.

Juridiska översättningar kan även involvera patent, bestyrkningsintyg, vittnesmål, förvaltningar, testamenten, bolagsordningar, rättstvistsdokument, invandringsdokument. De risker som är involverade i att anlita en översättare som inte specialiserar sig på juridiska översättningar skulle kunna leda till att en passage i ett kontrakt översätts felaktigt, vilket i sin tur kan leda till rättsprocesser.

Lång erfarenhet av juridisk översättning

The Native Translator har omfattande erfarenhet av juridiska översättningar och har hanterat den juridiska översättningen i ett flertal sammanslagningar och uppköp samt i ett stort antal kommersiella fastighetsaffärer. Våra översättare har alla universitetsutbildning till minimum jur. kand alternativt utbildning till juridisk översättare och minimum 5 års arbetslivserfarenhet.

Auktoriserad översättning med kvalitetsgaranti

Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO17100 och kontrolleras regelbundet av Austrian Standards som är certifierande myndighet, detta ger naturligtvis dig som kund en stor trygghet.

Sekretess är vår etiska standard

Vi hanterar ofta mycket stora mängder känslig information och är naturligtvis noga med att upprätthålla en mycket strikt sekretess. 

Offert direkt och kontakt

Vi lämnar offerter direkt över internet, ladda upp din text eller ditt dokument direkt i vår Opens internal link in current windowöversättningsportal så får du på under 1 minut både pris och förväntad leveranstid. För större projekt kan det betala sig att Opens window for sending emailkontakta oss direkt då vi då kan erbjuda både bättre pris och snabbare leverans.

The Native Translator är en ISO17100 certifierad översättningsbyrå specialiserad på att leverera kvalitetssäkrad översättning direkt över internet.