Studera i USA - översätta betyg till engelska

Skall du studera i USA måste du översätta dina betyg till engelska

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Erbjudanden för företag
 • Ramavtal med fördelar
 • Storkundsrabatt
 • Översättningstjänst tillgänglig dygnet runt
 • Dedikerad projektledare

KONTAKTA OSS

Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti
Auktoriserat och certifierat
 • Experter på auktoriserad översättning med leverans 24-48H
 • Auktoriserade översättningar med underskrift och stämpel
 • Auktoriserade och certifierade översättare för 50 länder

Vi översätter dina betyg till engelska när du skall söka till high school eller college i USA

Oavsett om du skall söka till en high school eller ett college i USA så är kraven de samma på översättningen av dina betyg. Det måste vara en officiell översättning gjord av en godkänd översättare, det vi i Sverige kallar för auktoriserad översättare eller translator. I USA och den övriga engelsktalande världen kallas detta för "certified translator".

Krav på översättning av dina betyg från skolor i USA.

Så här formulerar de flesta amerikanska skolor kraven på översättningen:

"If English is not the native language, certified copies of your documents translated by a certified translator must be submitted along with the certified copies in the native language."

Det betyder att du kan antingen använda en svensk auktoriserad översättare för att översätta dina betyg till engelska och då måste översättningen efteråt stämplas av Notarius Publicus eller så kan du använda en amerikansk "certified translator" och då slipper du den processen. När du beställer en översättning av ditt betyg till engelska hos The Native Translator och översättningen skall användas i USA så använder vi alltid en översättare som är certifierad i USA, det blir billigare, går snabbare och översättningen av dina betyg accepteras utan problem..

Hur ser en auktoriserad respektive en certifierad översättning ut?

Beställer du en auktoriserad översättning så kommer översättningen att vara stämplad och signerad av den auktoriserade översättare. Sedan måste du som nämnt ovan ta översättningen till Notarius Publicus som också stämplar och signerar översättningen.

En certifierad översättning (certified translation) kommer däremot inte med någon stämpel, den kommer med ett skriftligt intyg från översättaren där han/hon bekräftar att översättningen är korrekt. Intyget kan vara ett separat dokument som hänvisar till översättningen eller så kan certifieringen stå på själva dokumentet.

Beställ en översättning av dina betyg till engelska och få leverans inom 24 timmar

Vi kan ofta utföra en översättning av ett betyg till engelska inom 24 timmar. Ladda upp en skannad kopia av ditt betyg i vår portal så får du direkt både pris och förväntad leveranstid. Ofta kräver också skolorna att översättningen skall levereras direkt från översättningsbyrån och det gör vi gärna, klicka bara i "auktoriserad översättning med papperskopia" och ange i meddelanderutan att översättningen skall användas i USA och till vilken skola vi skall sända det översatta betyget till. Vi behöver naturligtvis full adress till antagningsenheten.

Hur väljer jag skola i USA?

USA har över 1000 olika college, universitet och högskolor. Därutöver finns det ett stort antal andra språkskolor och specialiserade skolor. Nedan har du en förteckning gjord av utlandsstudier.se av de högst rankade universiteten i USA, de populäraste skolorna och de skolor som de rekommenderar i USA. Du hittar dem också i skoldatabasen på sidan: Universitet och språkskolor i USA. Vill du läsa på college kan du hitta mer information här amerikanska college och här Community College i USA.

Rätt pris på översättning 

Vi tror att vi är en av de billigaste översättningsbyråerna verksamma i Sverige idag. Genom en effektiv organisation så har vi kunnat pressa våra priser utan att kompromissa med kvaliteten. Våra översättare är universitetsutbildade, har målspråket som modersmål och är certifierade och auktoriserade översättare. Du kan få en snabb offert online.

Kontakt och offert

Du kan nå oss på e-post dygnet runt året runt om du behöver mer information. Vill du beställa en översättning av ditt betyg kan du göra det här direkt online i vår översättningsportal.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalitetsöversättning och auktoriserad översättning direkt över internet.

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>