ISO 17100 kvalitetscertifierad översättningsbyrå i Stockholm

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Erbjudanden för företag
 • Ramavtal med fördelar
 • Storkundsrabatt
 • Översättningstjänst tillgänglig dygnet runt
 • Dedikerad projektledare

KONTAKTA OSS

Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti
Översättning av dokument
 • Medicinska, juridiska, tekniska, finansiella dokument
 • Auktoriserade översättningar med underskrift och stämpel
 • Översättningar av alla slag till 60 språk

Facköversättning och auktoriserad översättning inom finans, juridik, medicin och teknik

Behöver du professionella översättningstjänster i Stockholm? Vi på The Native Translator är här för att hjälpa dig. Med vår erfarenhet och expertis i översättningsbranschen kan vi leverera högkvalitativa översättningar som uppfyller dina behov. The Native Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå specialiserad inom finans, juridik, medicin och teknisk översättning. Vi etablerades oss i Stockholm redan 2005 och har sedan dess levererat kvalitativa facköversättningar och auktoriserade översättningar till företag, organisationer, myndigheter och privatpersoner i Stockholm.

Auktoriserad översättning mellan 30 språk

En auktoriserad översättning är en översättning som gjorts av en "kvalitetskontrollerad översättare." I Sverige är det Kammarkollegiet som auktoriserar översättare. I andra länder som Tyskland och Frankrike är det domstolarna och i Spanien, Polen med flera justitiedepartmentet eller utrikesdepartementet. I de anglosaxiska länderna sker sker "certifieringen" av separata organisationer som också organiserar översättarna.

Generellt kan man säga att du alltid behöver en auktoriserad översättning när det översatta dokumentet skall lämnas till en domstol, en myndighet eller ett universitet. Ofta kräver också t.ex. banker och finansinstitut att alla översättningar är gjorda av en auktoriserad översättare.

En auktoriserad översättare är endast auktoriserad i sitt eget land och därför eftersträvar vi alltid att använda översättare som är auktoriserade eller certifierade i mottagarlandet. En översättning gjord av en svensk auktoriserad översättare (translator) accepteras också men först efter det att översättningen legaliserats med en apostille (Haag konventionen) eller en formell legalisering på mottagarlandets ambassad i Stockholm.

Vi utför auktoriserad översättning mellan 30 språk och kan ofta leverera inom 2-3 dagar.

Facköversättning och auktoriserad översättning av bland annat följande typer av dokument:

 • Juridiska dokument: Avtal och kontrakt, betyg, domar och lagtexter, produktgarantier och licensavtal, kollektivavtal och anställningsavtal, personbevis, registerdokument, vigselbevis samt upphandlingsdokument.
 • Finansiella dokument: Årsredovisningar, delårsrapporter, fondprospekt och andra finansiella dokument  – vi anpassar vi oss till dina specifika översättningsstandarder (terminologi, stil, formatering) för att försäkra oss om att du ska få översättningar av hög kvalitet och att dina texter förstås av mottagare globalt.
 • Medicinska facktexter: Avhandlingar, bipacksedlar, medicinska studier, vetenskapliga artiklar, patientjournaler,  och medicin-tekniska broschyrer – vi är ISO 17100 certifierade och specialiserade på medicinsk och medicin-teknisk översättning.
 • Teknisk dokumentation: Bruksanvisningar, datablad, patent, serviceinformation och tekniska broschyrer – vi behärskar den specifika terminologin för att målgruppsorienterat översätta dina tekniska texter.

Varför välja översättningsbyrån The Native Translator i Stockholm:

 1. Specialiserade översättare: Våra översättare är inte bara språkligt kunniga utan har även gedigen kunskap inom respektive område. Oavsett om det gäller komplexa finansiella dokument, juridiska handlingar, medicinska rapporter eller tekniska manualer, så kan du lita på oss för noggranna och precisa översättningar.

 2. Auktoriserade översättningar: Inom områden som kräver auktoriserade översättningar, som juridik och medicin, har vi de nödvändiga auktorisationerna och certifikaten för att säkerställa att dina dokument är giltiga och erkända.

 3. Fokus på kvalitet: Vår noggranna kvalitetskontroll säkerställer att varje översättning granskas och granskas noggrant för att säkerställa högsta kvalitet och korrekthet.

 4. Sekretess och konfidentialitet: Vi förstår vikten av att hantera känslig information med försiktighet. Din integritet och datakonfidentialitet är av högsta prioritet för oss.

 5. Anpassade lösningar: Oavsett om du behöver en engångsöversättning eller en kontinuerlig översättningstjänst, kan vi skräddarsy lösningar som passar just dina behov och tidslinjer.

 6. Snabba leveranser: Vi förstår att tid är avgörande, särskilt inom dessa branscher. Våra projektledare arbetar tätt med dig för att säkerställa punktliga leveranser utan att kompromissa med kvaliteten.

Vi levererar översättningar med kvalitetsgaranti i Stockholm

The Native Translator var en av de första översättningsbyråerna i Europa som kvalitetscertifierades och det redan 2011 och från 2015 enligt den då helt nya ISO 17100:2015 en kvalitetscertifiering speciellt framtagen för översättningsbyråer.

Vårt arbete kontrolleras regelbundet av certifierande myndighet och detta ger naturligtvis dig som kund en mycket stor trygghet. Vi levererar en professionell översättning av högsta kvalitet där språkbruk och terminologi är korrekt. Vi eftersträvar också att så långt möjligt bibehålla samma layout som i originaldokumentet. Här kan du kan läsa mer om våra certifieringar.

Datasäkerhet och sekretess är en självklarhet

Vi hanterar alltid mycket stora mängder känslig information och är naturligtvis noga med att upprätthålla en mycket strikt sekretess. Våra servrar och uppkopplingar är SSL säkrade för att din information inte skall hamna i fel händer och vi respekterar naturligtvis både GDPR och ISO 27001 som reglerar informationshantering.

Här kan du se hur mycket det kostar att översätta din text eller ditt dokument

Ladda upp ditt dokument i vår översättningsportal så får du på under 1 minut svar med både pris och förväntad leveranstid. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay. Företag fakturerar vi naturligtvis gärna.

Har du frågor, behöver du mer information?

Du kan kontakta oss dygnet runt på e-post, vi försöker att svara inom 15 minuter.

Du kan också boka ett möte med oss på adressen:

Översättningsbyrån The Native Translator Stockholm
Klarabergsviadukten
111 64 Stockholm

The Native Translator är en översättningsbyrå i Stockholm certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalitetsöversättning och auktoriserad översättning direkt över internet.

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>