The Native Translator Ihr Übersetzungsbüro

Facköversättning när ämneskompetens och terminologi är viktigt

Behöver du hjälp med kvalificerad översättning, översättning där hög kvalitet och rätt terminologi är viktig?

The Native Translator utför kvalificerad specialistöversättning eller facköversättning som det också kallas inom områdena; juridik, ekonomi och finans, medicin samt teknik. Vi tillhandahåller professionell facköversättning utförd av översättare som inte bara är lingvister utan som också har ämneskompetens och kan den ämnesspecifika terminologin. Facköversättning innebär skriftlig översättning av i princip allt utom skönlitterär text och för att kunna kalla sig facköversättare så krävs det att man förutom språkkunskaper också har mycket god kunskap om det ämnesområde man översätter. Dvs en facköversättare är en mycket specialiserad översättare som huvudsakligen hanterar översättningar inom ett specialistområde som t.ex. ekologi och miljö, juridk eller finans.

En facköversättare är specialiserad inom sitt ämnesområde

Facköversättare arbetar med ett brett spektrum av dokumentyper allt från tekniska manualer, handelsdokument, avtal och kontrakt och andra juridiska texter, bank- och finanstexter, akademiska avhandlingar, medicinteknik och farmakologi till design, konst och mode – för att nämna några exempel. Viktigt är dock att man endast kan vara specialiserad inom ett eller kanske två av dessa områden.

Sekretess en självklarhet

Vi hanterar mycket ofta strängt sekretessbelagd information och hanterar naturligtvis alla uppdrag under sträng sekretess.

Kontakt

Du kan nå oss på Opens window for sending emaile-post dygnet runt året runt om du behöver information.

Du kan ladda upp ditt/dina dokument direkt i vår Opens internal link in current windowportal för en bindande online offert.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla facköversättning och auktoriserad översättning direkt över internet.