Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Auktoriserade översättare till 35 språk

Auktoriserad översättning inom juridik och finans med leverans online, ISO 17100 certifierad juridisk översättningsbyrå.

Vissa dokument måste översättas av en auktoriserad översättare för att accepteras av myndigheter, universitet, domstolar men också i samband med affärstransaktioner. Sådana dokument kan till exempel vara betyg, vigselbevis, redovisningshandlingar, domar, kontrakt och avtal. För att den här typen av dokument ska acceteras av mottagaren så måste översättningen oftast göras av en auktoriserad översättare eller en översättare med motsvarande kompetens i det land där översättningen skall användas.

Kammarkollegiet auktoriserar översättare

En auktoriserad översättare är en översättare som har blivit certifierad av en behörig myndighet, i Sverige Kammarkollegiet. Han eller hon anses därmed som godkänd för att översätta just den här typen av dokument, auktorisationen är en kvalitetsgaranti. Tyvärr är det dock så att en auktoriserad översättning inte med säkerhet accepteras utanför det land där den gjorts. Inom EU skall vi acceptera varandras certifierade översättningar enligt tjänstedirektivet men ofta måste en auktoriserad översättning som skall användas stämplas av Notarius Publicus för att bekräfta att översättaren är auktoriserad.

Auktoriserad översättning som accepteras i alla länder

För att göra det enkelt för dig som kund så använder vi därför alltid eller så långt det är möjligt auktoriserade översättare som är auktoriserade i det land där översättningen skal användas. Detta för att du skall slippa processen och kostnaden med notarisering, ca: SEK 5-600/dokument.

Bland de dokument som kan kräva en auktoriserad översättning finns:

 • Födelseattester
 • Vigselbevis
 • Skilsmässohandlingar/bevis
 • Dödsattester
 • Domar
 • Testamenten och överlåtelsehandlingar
 • Akademiska betyg och diplom
 • Adoptionshandlingar
 • Immigrationsdokument
 • Utländska kontoutdrag
 • Arbetstillstånd
 • Curriculum vitae/meritförteckningar
 • Utländska patent

Konfidentialitet en självklarhet

När du lämnar ett uppdrag till oss så kan du känna dig säker. All vår personal arbetar efter mycket stränga sekretessregler. Samtliga våra auktoriserade översättare och projektledare är bundna av sekretess avtal så den information du lämnar till oss stannar hos oss. Auktoriserade översättare har dessutom en lagstadgad tystnadsplikt.

Auktoriserade och certifierade översättare till och från alla stora språk

Vi utför auktoriserad översättning till bulgariska, engelska, grekiska, italienska, franska, nederländska, polska, rumänska, spanska, tyska, ungerska med flera men också auktoriserad och certifierad översättning till över 100 andra av de mest talade språken tillsammans med vårt partner The Business Translator.

Vill du beställa en auktoriserad översättning eller behöver du mer information?

För mer information kan du kontakta oss dygnet runt på e-post.

Här kan du både få en offert och beställa en auktoriserad översättning, klicka på PRISKALKYLATOR.

The Native Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå specialiserad på att leverera auktoriserad översättning direkt över internet.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>