Teknisk översättning engelska till svenska

Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Professionell teknisk översättning från engelska till svenska

Teknisk översättningstjänst från engelska till svenska kvalitetscertifierad ISO 17100

Behöver du professionell teknisk översättning från engelska till svenska som uppfyller ISO 17100-standarderna? Då har du kommit rätt. På The Native Translator har vi specialiserat oss på att leverera högkvalitativa tekniska översättningar från engelska till svenska som är anpassade efter dina behov. Det finns inga uppdrag som är främmande för oss, vi utför kvalificerad teknisk och naturvetenskaplig översättning från engelska till svenska direkt online. Texttyper vi ofta översätter är: bruksanvisningar, manualer, produktbeskrivningar, systembeskrivningar, säkerhetsanvisningar, Power Point presentationer, webbsidor mm.

Varför välja The Native Translator för teknisk översättning från engelska till svenska?

 1. ISO 17100-certifierade: Vi följer strikta standarder och kvalitetskontroller som krävs enligt ISO 17100 för att säkerställa att våra översättningar är precisa och högkvalitativa.

 2. Teknisk expertis: Vårt team av översättare har en djup förståelse för tekniska termer och ämnesområden. De är experter på att bevara innebörden och kontexten i dina tekniska dokument.

 3. Kvalitetskontroll: Varje översättning granskas noggrant av våra experter och genomgår en kvalitetskontrollprocess för att säkerställa att den uppfyller höga standarder.

 4. Säkerhet och sekretess: Vi förstår vikten av sekretess och datasäkerhet. Dina dokument hanteras med högsta sekretess.

 5. Snabb och effektiv: Vi arbetar med dig för att säkerställa snabb och effektiv leverans utan att kompromissa med kvaliteten.

Teknisk översättning handlar huvudsakligen om teknisk terminologi

Få översättningsområden är så känsliga för rätt terminologi som teknisk översättning. Språkligt sett är teknisk översättning relativt okomplicerad och det som varje gång är utmaningen är val av rätt terminologi. Vi använder terminologidatabaser men vill också att vi tillsammans innan vi startar ett uppdrag går igenom din/er företagsspecifika terminologi om sådan finns så att det redan från början blir rätt. Våra översättare är så kallade facköversättare dvs. de är inte bara språkligt kompetenta på hög nivå utan också specialister inom teknisk översättning.

Teknisk översättning till från engelska till svenska inom de flesta teknikområden

Hos The Native Translator arbetar vi med översättningsverktyg. Det säkerställer inte bara en konsekvent terminologi utan innebär också att vi kan återanvända de översättningar som vi redan gjort för dig och ditt företag, översättningsarbetet blir därmed även mer tids- och kostnadseffektivt. 

Nedan en sammanställning av de ämnesområden vi arbetar med:

 • Data & IT
 • Energisystem
 • Fordonsindustri
 • Kemiteknik
 • Maskinteknik
 • Telekommunikation
 • Transport & logistik

Våra översättare översätter enbart till sitt modersmål

Förutom att våra översättare är universitetsutbildade och har en perfekt känsla för sitt svenska modersmål så har de också stor kompetens inom det ämnesområde de översätter. Kvalificerad översättning handlar i mycket stor utsträckning om terminologi och endast en översättare med specialistkompetens kan hantera komplexa texter inom teknik och högteknologi.

Översättning till från engelska till svenska med kvalitetsgaranti ISO 17100

Historiskt har The Native Translator intagit en ledande roll bland Europas tekniska översättningsbyråer när det gäller certifiering. Företaget var en av de första översättningstjänsterna som blev kvalitetscertifierade och det redan 2011. Utöver ISO 17100 så lever vi också upp till kraven i miljöstandarden ISO 14001 och standarden för informationssäkerhet och sekretess ISO 27001 samt standarden för betalningssäkerhet PCI Security Standards.

Sekretess och säker filhantering

Vi har en bred kundbas av internationella bolag, advokat och revisionsbyråer så vi har vi stor erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information. Som kund hos The Native Translator kan du alltid vara trygg med att vi hanterar dina dokument med högsta sekretess och vi följer kraven i ISO 27001 som hanterar dokumentsäkerhet strikt. Vi tecknar gärna separata sekretessavtal för de uppdrag som kräver det.

Hur mycket kostar en teknisk översättning till svenska?

Ladda upp ett Word dokument, en PDF eller en tydlig skan av ditt dokument i vår översättningsportal så får du direkt, på under 1 minut, både pris och förväntad leveranstid för en teknisk översättning från engelska till svenska. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay. (Vi är PCI Security Standards certifierade).

Oavsett om du behöver en teknisk facköversättning eller en auktoriserad översättning så är vi en pålitlig partner, en översättningstjänst som kan täcka hela ditt behov av språktjänster. Kontakta oss idag för högkvalitativa tekniska översättningar du kan lita på.

The Native Translator är en teknisk översättningsbyrå och en del av den Schweiz baserade The Translator Group, vi är certifierade enligt ISO 17100.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>