Auktoriserad översättning The Native Translator

Här kan du beställa en auktoriserad översättning direkt online

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Erbjudanden för företag
 • Ramavtal med fördelar
 • Storkundsrabatt
 • Översättningstjänst tillgänglig dygnet runt
 • Dedikerad projektledare

KONTAKTA OSS

Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti
Auktoriserat och certifierat
 • Experter på auktoriserad översättning med leverans 24-48H
 • Auktoriserade översättningar med underskrift och stämpel
 • Auktoriserade och certifierade översättare för 50 länder

Behöver du en auktoriserad översättning av ett avtal, ditt betyg, personbevis, vigselbevis, kontoutdrag, en dom, utdrag från belastningsregistret eller andra viktiga dokument?

Då har du kommit rätt. Vi utför auktoriserad översättning av alla typer av dokument och du kan beställa en auktoriserad översättning direkt online här och nu. Vi levererar översättningen stämplad och klar som PDF över e-post och om du önskar så sänder vi också ett original direkt hem till dig. Vi leverera en auktoriserad översättning på under 24 timmar till de flesta språk. The Native Translator är en ISO 17100-certifierad översättningsbyrå och vi har specialiserat oss på auktoriserad översättning.

När måste en översättning vara auktoriserad

Universitet och andra skolor samt myndigheter, domstolar och banker kräver nästan alltid en auktoriserad översättning. Auktorisationen är en kvalitetsgaranti och även om den inte innebär att en översättning gjord av en auktoriserad översättare, eller translator som är den officiella titeln, alltid är 100% felfri och korrekt så är det den bästa kvalitetsgaranti man kan få. Dokument som typiskt kräver en auktoriserad översättning är: Adoptionshandlingar, arvsdokument, betygsdokument, domar, dödsattester, fullmakter, födelseattester, kontrakt och avtal, lagfarter, registreringsbevis, vigselbevis osv.

Vilka är då våra auktoriserade översättare?

Våra översättare är universitetsutbildade och auktoriserade av Kammarkollegiet i Sverige eller motsvarande myndighet eller organisation i utlandet. De är flytande på källspråket och har hos oss alltid målspråket som modersmål.

Auktoriserad översättning till fler än 30 språk.

Vi utför auktoriserad översättning av texter och dokument från de här listade språken; engelska, arabiska, nederländska, polska, bulgariska, italienska, finska, ungerska, tyska, franska, spanska, portugisiska, ryska, kinesiska, japanska, koreanska, grekiska, turkiska, norska och danska.

Terminologi - kan översättarna fackuttryck inom alla branscher?

I Sverige så är de auktoriserade översättarna testade inom juridik, finans samt allmänna texter. Dvs inom dessa områden kan du förvänta att de kan hantera mycket komplicerade texter. I utlandet är översättarna ofta mer specialiserade och där finner du också certifierade översättare (internationellt begrepp för det som vi i Sverige kallar för auktoriserad) specialiserade inom t.ex. medicin och teknik.

Är det alltid lämpligt att använda en svensk auktoriserad översättare?

Ja, om du skall översätta till svenska så är det bäst. Skall du istället översätta från svenska till engelska, tyska, franska, spanska eller något av de 30 andra språken vi översätter till så rekommenderar vi att du använder en översättare som är auktoriserad i det land där du skall använda din översättning. Orsaken till detta är auktorisationen generellt sett endast gäller i det land där den är utställd, dvs en auktoriserad översättning gjord av en svensk översättare accepteras inte i USA eller Tyskland med mindre man låter Notarius Publicus utfärda en apostille. Görs istället översättningen av en amerikansk eller tysk översättare så slipper man den problematiken.

Översättning av dokument med kvalitetsgaranti ISO 17100

The Native Translator är en översättningsbyrå som är kvalitetscertifierad enligt ISO 17100 standarden för professionell översättning. Vårt arbete kontrolleras var 24 månad av certifierande auktoritet för att säkra att vi följer kraven i våra certifieringar. Detta ger naturligtvis dig som kund en mycket stor trygghet och vi lämnar naturligtvis kvalitetsgaranti på samtliga våra översättningar.  Du kan läsa mer om våra kvalitetscertifieringar under fliken certifierad översättningsbyrå.

Sekretess är för oss en självklarhet

Vi har en bred kundbas av internationella bolag, advokat och revisionsbyråer så vi har vi stor erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information. Som kund hos The Native Translator kan du alltid vara trygg med att vi hanterar dina dokument med högsta sekretess och vi tecknar gärna separata sekretessavtal för de uppdrag som kräver det.

Du beställer en auktoriserad översättning direkt online:

Du får en offert och beställer en översättning direkt i vår översättningsportal, du får svar på under 1 minut. När din översättning är klar så sänder vi en länk via e-post där du kan hämta din översättning. Har du beställt ett original så kommer detta med vanlig post och ofta inom 2 - 3 dagar.

Här kan du få mer information

Behöver du mer information så når oss dygnet runt på e-post.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalitetsöversättning och auktoriserad översättning direkt över internet.

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>