Trustpilot TrustScore 4.8

Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Auktoriserad översättning från svenska till franska

Auktoriserad översättning till franska av juridiska och finansiella dokument direkt online

Behöver du översätta ett registreringsbevis, en dom, ett avtal, ett testamente, registreringsbevis eller kanske ett betyg från svenska till franska. Då är sannolikheten mycket stor att du behöver en auktoriserad översättning. Med auktoriserad översättning förstås en översättning som är gjord av en auktoriserad översättare eller translator som den korrekta titeln är. Det är en kvalitetsgaranti och översättningen stämplas om den är gjord av en svensk auktoriserad översättare har den gjorts av en auktoriserad fransk översättare så är den normalt sätt också stämplad men det kan också istället medfölja en affidavit dvs. en skriftlig bekräftelse från översättaren på att översättning är korrekt.

Vad är en auktoriserad översättare?

En auktoriserad översättare är en översättare som har klarat av Kammarkollegiets auktoriseringsprov. Auktoriserade översättare i Sverige är framförallt specialiserade på juridiska och ekonomiska texter men det finns några få som också arbetar med medicin. I Frankrike precis som i de germanska länderna är det domstolarna som auktoriserar översättare, i Spanien utrikesdepartementet medan det i de anglosaxiska länderna är en fristående organisation som också samtidigt organiserar dessa översättare.

Auktoriserad översättning av dokument till franska hos The Native Translator

Vi eftersträvar att så lång möjligt använda översättare som är auktoriserade i det land där översättningen skall användas. Det är därför viktigt att du när du beställer din översättning anger i vilket land du avser att använda den. Orsaken till detta är att översättare endast är auktoriserade i sitt eget land, dvs. en svensk auktoriserad översättares översättning accepteras också i Frankrike men man har liten möjlighet där att kontrollera om översättaren verkligen är auktoriserad och därför krävs det då en apostille från Notarius Publicus som bekräftar detta. NP debiterar mellan 450-600 Kr för en apostille. Vi använder därför så långt möjligt översättare som är auktoriserade i Frankrike (traducteur assermenté).

2016 kom det dock en ny EU-förordning 2016/1191 som säger att dokument som är utfärdade av en myndighet i land inom EU behöver enligt dessa EU regler ingen apostille om det skall presenteras av privatperson för en myndighet i ett annat EU land. Är det dokument som gäller företag så kvarstår apostillekravet.

Exempel på dokument som måste översättas till franska av en auktoriserad översättare. 

 • Adoptionshandlingar
 • Betyg
 • Domar
 • Dödsattester
 • Födelseattester
 • Kontoutdrag
 • Lagfarter
 • Skilsmässohandlingar
 • Vigselbevis
 • Testamenten och överlåtelsehandlingar
 • Patent
 • Vittnesmål

Detta får du när du beställer en översättning hos The Native Translator

Vi levererar en auktoriserad översättning till franska av högsta kvalitet där språkbruk och terminologi är korrekt, vi eftersträvar också att så långt möjligt bibehålla samma layout som i originaldokumentet. När din översättning är klar sänder vi en länk där du kan ladda ned översättningen stämplad och klar som PDF, har du beställt ett original så kommer det med posten normalt inom 3-5 dagar beroende på var du bor.

Vi levererar auktoriserade översättningar till franska med kvalitetsgaranti ISO 17100

Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 17100. Vårt arbete kontrolleras regelbundet av certifierande myndighet och detta ger naturligtvis dig som kund en mycket stor trygghet. Du kan läsa mer om vår ISO 17100 certifieringen under fliken certifierad översättningsbyrå.

Tystnadsplikt och full sekretess är en självklarhet

Vi hanterar ofta mycket känslig information och är naturligtvis alltid noga med att upprätthålla en strikt sekretess. Att alltid behandla våra kunders information säkert och konfidentiellt är en självklarhet. All vår personal är bunden av sekretessavtal. Dina filer hanteras med krypterad filöverföring (SSL) via vår kundportal. Vi följer normen ISO 27001 för att säkra att dina dokument hanteras försvarligt.

Här kan du se hur mycket en auktoriserad översättning till franska av ditt dokument kostar

Ladda upp ditt dokument direkt i vår översättningsportal så får du på under 1 minut svar med både pris och förväntad leveranstid på en auktoriserad översättning till franska. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay.

Har du frågor, behöver du mer information?

Du kan kontakta oss dygnet runt på e-post, vi försöker att svara inom 15 minuter.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla auktoriserad översättning till franska direkt över online.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>