Översättningsbyrå för översättning från svenska till finska

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Erbjudanden för företag
 • Ramavtal med fördelar
 • Storkundsrabatt
 • Översättningstjänst tillgänglig dygnet runt
 • Dedikerad projektledare

KONTAKTA OSS

Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti
Översättning av dokument
 • Medicinska, juridiska, tekniska, finansiella dokument
 • Auktoriserade översättningar med underskrift och stämpel
 • Översättningar av alla slag till 60 språk

Kvalificerad översättning från svenska till finska inom juridik, finans, medicin och teknologi.

The Native Translator är en ISO 17100 kvalitetscertifierad översättningsbyrå specialiserad inom fyra centrala områden: Översättning från svenska till finska inom juridik, finans, medicin samt teknik. Vi utför kvalificerad facköversättning och auktoriserad översättning till finska åt bland annat advokatbyråer, företag, försäkringsbolag och myndigheter men hjälper även privatpersoner att översätta officiella dokument. Du kan få en offert och också beställa både en facköversättning och en auktoriserad översättning från svenska till finska direkt online.

Våra finska översättare är universitetsutbildade och har relevant fackkompetens

Det som avgör kvaliteten på en översättning är naturligtvis översättarens kompetens. Det räcker inte med lingvistisk kompetens, översättaren måste också vara väl insatt i det ämnesområde han/hon skall översätta och kunna den specifika terminologi som används. Vi använder därför endast universitetsutbildade översättare med fackkompetens och han/hon översätter självklart endast till sitt finska modersmål.

Översättningsbyrå för auktoriserad översättning från svenska till finska

Officiella dokument som domar, patent, registerdokument, födelsebevis, betyg och intyg etc. skall alltid översättas av en auktoriserad översättare. Vi eftersträvar alltid att använda översättare som är auktoriserade i det land där översättningen skall användas då det inte finns en internationell standard för auktorisering.

Om översättningen inte görs av en översättare som är auktoriserad i det land där den skall användas så måste som regel översättningen stämplas av Notarius Publicus för att bekräfta att översättaren är auktoriserad och kompetent att utföra en översättning från svenska till finska. Denna stämpling är inte en bekräftelse på att översättningen är korrekt utförd utan endast en bekräftelse på att översättaren är auktoriserad. Om du beställer en auktoriserad översättning till finska så änvänder vi översättare som är auktoriserad av Kammarkollegiet i Sverige eller Utbildningsstyrelsen i Finland.

Varför skall du välja The Native Translator för dina översättningar till finska?

 1. Experter inom ditt område: Översättningsbyrå med finska facköversättare, våra översättare är inte bara duktiga lingvister med spanska som modersmål utan är också specialiserade inom sina respektive fackområden: finans, juridik, medicin och teknik. Detta säkerställer att dina dokument översätts korrekt och att adekvat terminologi används.

 2. Auktoriserade översättningar: Vi utför auktoriserade översättningar av juridiska och finansiella dokument. Dessa översättningar är officiella och accepteras av banker, domstolar, myndigheter och universitet.

 3. Sekretess och datasäkerhet: Vi förstår vikten av konfidentialitet inom dessa områden. Våra processer och plattformar är utformade för att säkerställa fullständig sekretess och säkerhet för dina dokument.

 4. Mångsidig expertis: Oavsett om det gäller avancerade medicinska rapporter, teknisk dokumentation, juridiska avtal eller finansiella rapporter, har vi den breda kompetens som krävs för att leverera precisa och kvalitativa översättningar.

 5. Snabba punktliga leveranser: Vi förstår att tid är avgörande, speciellt inom dessa områden. Våra projektledare arbetar nära med dig för att fastställa realistiska tidslinjer och se till att översättningar levereras punktligt.

Kvalitetssäkrade översättningar till finska som du kan lita på ISO 17100

Att välja rätt översättningsbyrå är avgörande för ett bra resultat och historiskt har The Native Translator intagit en ledande roll bland Europas översättningsbyråer när det gäller kvalitetscertifiering. Vi var en av de första översättningsbyråerna i Europa som blev kvalitetscertifierad och det redan 2011. Utöver ISO 17100 så lever vi upp till kraven i miljöstandarden ISO 14001 och standarden för informationssäkerhet och sekretess ISO 27001. Läs mer om våra kvalitetscertifieringar under fliken certifierad översättningsbyrå.

Sekretess och datasäkerhet är vår etiska standard

Vi hanterar alltid stora mängder mycket känslig information och är naturligtvis mycket noga med att upprätthålla en strikt sekretess. All vår personal arbetar under sekretessavtal. Våra servrar är SSL säkrade för att din information inte skall hamna i fel händer. Vi följer reglerna i GDPR strikt och likaså ISO 27001 som är regelverket för informationssäkerhet. Vi upprättar gärna ett NDA med kunder som så önskar. All vår personal är bunden av ett sekretessavtal.

Vill du beställa en översättning från svenska till finska eller behöver du mer information?

Du kan få en offert och också beställa en facköversättning eller en auktoriserad översättning från svenska till finska direkt online i vår översättningsportal. Du betalar med ditt kreditkort över Saferpay en säker schweizisk betalningslösning eller över PayPal. Om du som företag vill bli fakturerad eller om du har frågor så kan du kontakta oss dygnet runt på e-post.

The Native Translator är en ISO 17100-certifierad översättningsbyrå specialiserad på att leverera kvalitetssäkrad översättning till finska inom juridik, finans, medicin samt teknik direkt online.

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>