Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

ISO 17100 ÖVERSÄTTNINGSBYRÅ ENGELSKA

Auktoriserad översättning och facköversättning inom juridik, finans, medicin och teknologi mellan svenska - engelska och mellan engelska och över 30 andra språk.

The Native Translator är en global ISO 17100 certifierad översättningsbyrå som tillhandahåller kvalificerad engelsk översättning direkt online. Här kan du beställa en auktoriserad översättning eller en facköversättning inom juridik, finans, medicin eller teknik från svenska till engelska, engelska till svenska och över 30 andra språk. Vi översätter både till amerikansk, australiensisk, brittisk och canadensisk engelska.

Auktoriserad översättning till och från engelska

Behöver du översätta ett betyg, en dom, ett personbevis eller andra dokument som skall presenteras för en myndighet, ett universitet eller kanske en potentiell arbetsgivare så kan du utgå ifrån att översättningen måste vara auktoriserad, auktorisationen är en kvalitetsstämpel. Beställer du en auktoriserad översättning från engelska till svenska så använder vi översättare som är auktoriserade av Kammarkollegiet, behöver du översätta till engelska så kommer översättningen att ske i det land där översättningen skall användas och översättas av en översättare som är auktoriserad där.

Facköversättning inom juridik, finans, medicin och teknologi till och från engelska

Behöver du översätta ett kontrakt, ett finansiellt dokument, ett tekniskt patent eller kanske en patientjournal till engelska så kräver detta översättare som har djupgående ämneskompetens. Här använder vi engelska facköversättare som är specialiserade inom just det fackområde som skall översättas.

Våra språk

Här är några av de språk vi översätter till och från engelska: arabiska, bulgariska, danska, kinesiska, estniska, finska, franska, grekiska, hindi, holländska, isländska, italienska, irländska, japanska, kinesiska,  koreanska, kurdiska, lettiska, litauiska, maltesiska, nederländska, norska, persiska, portugisiska, polska, rumänska, ryska, serbokroatiska, slovakiska, slovenska, spanska, svenska, tjeckiska, tyska, turkiska, ukrainska, ungerska.

Modersmålsprincipen ett kvalitetskrav

Modersmålsprincipen är en av grundstenarna och ett kvalitetskrav när det gäller professionell engelsk översättning. Principen bygger på att en översättare endast skall översätta till sitt modersmål. En översättare med engelska som modersmål översätter till engelska, en översättare med svenska som modersmål översätter till svenska etc. För att anses ha ett språk som modersmål så skall man ha vuxit upp och genomfört sin utbildning i ett land där språket är officiellt språk.

Kvalitetssäkrad översättning i enlighet med ISO 17100

Vi är kvalitetscertifierade sedan 2011 och från 2015 enligt den då nya ISO standarden ISO 17100. Att vara ISO certifierad innebär att vi tagit kostnaden och det stora arbetet att dokumentera och kvalitetssäkra alla våra processer, allt från krav på och rekrytering av översättare till kvalitetssäkring av varje individuell översättning som vi utför. Som exempel kan vi nämna att vi enbart använder universitetsutbildade professionella heltidsöversättare med specialisering inom det ämnesområde de översätter. Samtliga översättningar korrekturläses av en andra översättare med samma kvalifikationer som den som genomförde översättningen. Att vi lever upp till kriterierna i vår certifiering kontrolleras löpande av den organisation som certifierade oss. Att vi är en kvalitetscertifierad översättningsbyrå innebär också att vi lämnar kvalitetsgaranti på de översättningar som vi genomför.

Sekretess

Vi lever upp till kraven i GDPR och följer ISO 27001 som definierar kraven omkring informationssäkerhet strikt.

Vad kostar en översättning

Ladda upp ditt dokument direkt i vår översättningsportal så får du direkt, på under 1 minut, både pris och förväntad leveranstid för översättning av ditt dokument till engelska. Du kan beställa en översättning och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och Apple Pay.

Har du frågor, behöver du mer information?

Du kan kontakta oss dygnet runt på e-post, vi försöker att svara inom 30 minuter.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalitetsöversättning och auktoriserad översättning till och från engelska direkt över internet.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>