Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Auktoriserad översättning till och från danska

En auktoriserad dansk översättning är ett dokument med samma status som ett original, översättningen skall utföras av en översättare som är auktoriserad av Kammarkollegiet.

En auktoriserad översättning krävs i situationer då det är väsentligt att översättningen inte på något vis påverkar källdokumentets ursprungliga mening. Auktoriseringen garanterar översättningens riktighet och översättningen måste därför utföras av en auktoriserad dansk översättare. Statliga myndigheter, universitet, domstolar samt vårdinrättningar kräver oftast auktoriserade översättningar.

Inom Europa skall vi i enlighet med tjänstedirektivet acceptera varandras auktorisationer. Dock är det så att för att en auktoriserad översättning gjord i Sverige skall accepteras av myndigheter i övriga Europa så krävs att Notarius Publicus notariserar  översättning, dvs. intygar att översättaren verkligen är auktoriserad alternativt att man på UD får genomfört en legalisering vilket har samma funktion dvs. en bekräftelse av översättarens auktorisation.

För att du skall slippa denna process som är både dyr och relativt tidskrävande så använder vi alltid översättare som är auktoriserade, eller certifierade som den engelska termen är, i det land där översättningen skall användas. Behöver du en auktoriserad översättning till danska så gör vi översättningen i Danmark, behöver du en auktoriserad översättning från danska till svenska så görs den av en översättare som är auktoriserad av Kammarkollegiet i Sverige.

Dokumenten listade nedan kräver vanligtvis en auktoriserad översättning:

 • Akademiska meriter
 • Adoptionsdokument
 • Födelse- och dödsattester
 • Testamenten
 • Tull- och immigrationsdokument
 • Vigsel- och skilsmässobevis
 • Juridiska kontrakt och avtal
 • Sjukvårdshistorik, journaler
 • Redovisningshandlingar 
 • Lagfarter
 • mm

Du beställer din översättning online:

Du får en offert och beställer din översättning i vår översättningsportal direkt online.
När din översättning är klar så sänder vi en länk via e-post där du kan hämta din översättning. Har du beställt ett original så kommer detta med vanlig post och ofta inom 2 - 3 dagar.

Sekretess är vår etiska standard

Vi hanterar dagligen känslig information och är alltid noga med att upprätthålla en strikt sekretess. Vi upprättar gärna ett NDA med kunder som så önskar. All vår personal är bunden av ett sekretessavtal.

Säker betalning online

Du betalar med ditt kreditkort direkt online över PayPal eller över Saferpay en säker schweizisk betalningslösning.

För mer information kan ni kontakta oss dygnet runt på e-post.

The Native Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå specialiserad på att leverera auktoriserad översättning av dokument och texter direkt över internet.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>