Auktoriserad översättning till ukrainska

Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Auktoriserad översättning till ukrainska

Auktoriserad översättning till och från ukrainska

När du beställer en auktoriserad översättning till eller från ukrainska så eftersträvar vi att så lång möjligt använda översättare som är auktoriserade av Kammarkollegiet. Kammarkollegiet auktorisera dock endast översättare i kombination med svenska så om översättning skall vara mellan till exempel engelska och ukrainska så måste vi använda en översättare som är auktoriserad i UK.

Auktoriserad översättning i Ukraina

I Ukraina finns inte ett auktoriseringssystem motsvarande det svenska med en offentlig auktorisation. Istället så notariseras översättningar som skall användas i offentliga sammanhang dvs. myndigheter, domstolar och i samband med kommersiella kontrakt och avtal. Notariseringen innebär att en erkänd översättningsbyrå låter en notarie stämpla dokumentet och därmed intyga att översättningen är utförd av en kompetent översättare.

Vi samarbetar med en notarie i Kiev och kan därför inom 1-2 dagar tillhandahålla ukrainska notariserade översättningar, ukrainska översättningar som accepteras av myndigheter och domstolar både i Ukraina och i Sverige.

Vi tillhandahåller notariserade översättningar mellan svenska och ukrainska, ukrainska och svenska samt mellan ukrainska och ytterligare 25 språk. Till skillnad från en svensk auktoriserad översättning som normalt sett endast görs inom finansiell och juridisk översättning så kan en notariserad översättning göras inom alla fackområden.

Modersmålsprincipen vid översättning till och från ukrainska

Modersmålsprincipen är en av grundstenarna när det gäller professionell översättning till och från ukrainska och oerhört viktig när vi skall välja översättare till ditt uppdrag. Principen bygger på att en översättare endast skall översätta till sitt modersmål. En översättare med ukrainska som modersmål översätter till ukrainska, en översättare med svenska som modersmål översätter till svenska etc. För att anses ha ett språk som modersmål så skall man ha vuxit upp och genomfört sin utbildning i ett land där språket är officiellt språk.

The Native Translator utför ukrainsk översättning med notarisering i Ukraina inom:

  • Finans och ekonomi
  • Juridik, kontrakt och avtal, domar mm.
  • Tekniska fackområden
  • Medicinska fackområden

Sekretess är naturligtvis en självklarhet

Vi hanterar mycket stora mängder känslig information och är naturligtvis alltid noga med att upprätthålla en mycket strikt sekretess. All personal både administrativ personal, projektledare och våra ukrainska översättare är omfattade av sekretessavtal. Auktoriserade översättare har dessutom en lagstadgad tystnadsplikt.

Önskar du en offert på en auktoriserad översättning till ukrainska?

Ladda upp ett Word dokument, en PDF eller en tydlig skan av ditt dokument i vår översättningsportal så får du direkt, på under 1 minut, både pris och förväntad leveranstid för en översättning till ukrainska. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay. (Vi är PCI Security Standards certifierade).

För mer information kan du kontakta oss över e-post dygnet runt.

Note: Om du inte har en skanner så rekommenderar vi gratis appen Adobe Scan

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla auktoriserad översättning till och från ukrainska direkt över internet.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>