Finnisch Übersetzung

Professionell översättning till och från finska inom juridik, finans, medicin samt teknik

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Erbjudanden för företag
 • Ramavtal med fördelar
 • Storkundsrabatt
 • Översättningstjänst tillgänglig dygnet runt
 • Dedikerad projektledare

KONTAKTA OSS

Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti
Översättning av dokument
 • Medicinska, juridiska, tekniska, finansiella dokument
 • Auktoriserade översättningar med underskrift och stämpel
 • Översättningar av alla slag till 60 språk

Kvalitetssäkrad facköversättning och auktoriserad översättning mellan finska och fler än 30 andra språk

The Native Translator är en ISO 17100 kvalitetscertifierad översättningsbyrå och specialist på översättning till och från finska. Vi arbetar sedan 2005 med kvalificerad översättning, facköversättning och auktoriserad översättning, inom juridik, finans, medicin samt teknik från svenska till finska och finska till svenska men också mellan finska och fler än 30 andra språk.

Du kan beställa en auktoriserad översättning eller kvalificerad facköversättning till och från finska direkt online, du får en gratis offert på under 1 minut. 

Vi översätter de flesta typer av dokument och texter till och från finska

Vi översätter i princip alla typer av dokument och texter till och från finska. Vi kan hjälpa dig med en facköversättning eller auktoriserad översättning av juridiska texter som kontrakt och avtal, rättsprotokoll, betyg, domar, registreringsbevis, körkort, vigaselbevis, medicinska texter, medicinska studier, patientjournaler, pressmeddelanden, tekniska manualer, webbtexter m.m. från t.ex. svenska till finska eller finska till svenska.

Facköversättning av texter och dokument till och från finska

Oavsett om du behöver översätta en juridisk text, en teknisk manual eller en patientjournal från svenska till finska eller finska till svenska så har vi översättare med rätt kompetens och fackkunskap inom respektive område tillgängliga. Vi översätter texter och dokument mellan finska och över 30 andra språk.

Auktoriserad översättning till och från finska

Vi utför auktoriserad översättning av texter och dokument från svenska till finska och finska till svenska men också mellan finska och över 30 andra språk. Vi kan hjälpa dig med en auktoriserad översättning av affärsplaner, finansiella rapporter, kontrakt och avtal, domar, betyg mm. till och från finska. Om du beställer en översättning mellan finska och svenska så använder vi översättare som är auktoriserade av Kammarkollegiet i Sverige eller av i Utbildningsstyrelsen i Finland.

Vi eftersträvar att alltid använda översättare som är auktoriserade i det land där översättningen skall användas för att du som kund aldrig skall ha problem med få din översättning accepterad, dvs om du ber om en auktoriserad översättning från svenska till finska och denna skall användas i Finland så kommer den att göras av en av våra översättare som är auktoriserad i Finland. Du sparar därmed både tid och pengar. En översättning gjord av en svensk auktoriserad översättare måste oftast förses med en Apostille hos Notarius Publicus och/eller legaliseras hos Regeringskansliets juridiska expedition för att bli accepterad utomlands. En EU förordning från 2016 innebär dock att undantag kan göras från legalisering och apostille när det gäller officiella handlingar och bestyrkta kopior av dessa som har utfärdats av de offentliga myndigheterna i en medlemsstat och läggs fram för de offentliga myndigheterna i en annan medlemsstat.

Kvalitetssäkrad dokumentöversättning till och från finska

The Native Translator är sedan 2011 en certifierad översättningsbyrå och från 2015 enligt ISO 17100 en certifiering som avlöser EN-15038 som var föregångaren och den första branschspecifika certifieringen för översättningsbyråer. ISO 17100 skiljer sig från ISO 9000 på så sätt att den inte enbart hanterar den rent administrativa processen utan lägger störst vikt på att kvalitetssäkra själva översättningsprocessen. Som ISO-17100 certifierad översättningsbyrå genomgår vi en audit var 24 månad för att säkra att vi fortsatt lever upp till kraven i certifieringen.

Sekretess en självklarhet

Vi hanterar mycket ofta strängt sekretessbelagd information och hanterar naturligtvis alla uppdrag under sträng sekretess.

Hur mycket kostar det att översätta en text eller ett dokument till eller från finska?

Ladda upp ditt dokument direkt i vår översättningsportal så får du direkt, på under 1 minut, både pris och förväntad leveranstid för en finsk översättning. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay.

Har du frågor, behöver du mer information?

Du kan kontakta oss dygnet runt på e-post, vi försöker att svara inom 30 minuter.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalitetsöversättning och auktoriserad översättning till och från finska direkt över internet.

Online Offert
PRISKALKYLATOR
Med kvalitetsgaranti!
 • ISO 17100-certifierad
 • Informationssäkerhet enligt ISO 27001
 • Miljöarbete enligt ISO 14001
 • Garanterat perfekt - nöjd-kund-garanti

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>