The Native Translator Ihr Übersetzungsbüro

Professionell översättning från svenska till engelska online

Vi översätter dokument och texter inom juridik, medicin, teknik och finans. Facköversättning och auktoriserad översättning från svenska till engelska och det direkt online.

Som ISO 17100 kvalitetscertifierad översättningsbyrå utför The Native Translator kvalitetssäkrad översättning och hjälper myndigheter, företag men också privatpersoner att kommunicera och göra affärer över gränserna. Vi är en professionell, modern och mångsidig språk- och översättningsbyrå som levererar professionell översättning mellan över 100 språk bl.a. från svenska till engelska och du kan beställa både en kvalificerad facköversättning och en auktoriserad översättning från svenska till engelska direkt online.

Terminologidatabaser

För att säkra att vi alltid använder korrekt terminologi dvs. korrekt benämning på föremål och tjänster använder vi terminologidatabaser. Företag använder dock ofta en egen terminologi varför vi alltid rekommenderar, att man vid större översättningar eller vid längre samarbeten upprättar en kundspecifik terminologidatabas för att säkra att en korrekt och företagsspecifik terminologi alltid används.

Vi utför översättning från svenska till engelska inom nedanstående fackområden:

  • Juridik
  • Ekonomi och finans
  • Teknik och IT
  • Medicin

Auktoriserad översättning från svenska till engelska

Vi är en av de ledande leverantörerna av auktoriserad översättning levererad online och detta naturligtvis också från svenska till engelska. När du beställer en auktoriserad översättning kom ihåg att ange i vilket land den skall användas. Vi använder så långt möjligt översättare som är auktoriserade i det land där översättningen skall användas för att säkra att det inte blir osäkerhet omkring översättningens giltighet och för att den inte skall behöva legaliseras eller stämplas av Notarius Publicus. Vi har auktoriserade översättare från svenska till engelska i Australien, Canada, Nya Zeeland och UK och USA.

Modersmålsprincipen ett kvalitetskrav

Modersmålsprincipen är en av grundstenarna och ett kvalitetskrav när det gäller professionell engelsk översättning. Principen bygger på att en översättare endast skall översätta till sitt modersmål. En översättare med engelska som modersmål översätter till engelska, en översättare med svenska som modersmål översätter till svenska etc. För att anses ha ett språk som modersmål så skall man ha vuxit upp och genomfört sin utbildning i ett land där språket är officiellt språk.

Kvalitetssäkring – hur garanterar vi kvalitén på din engelska översättning?

Vår ISO 17100 certifiering är den bästa kvalitetsgaranti du kan få. Den visar nämligen att vi tar kvalitet seriöst och har lagt både mycket tid och pengar på att kvalitetssäkra våra processer. Det innebär att vi definierat och kvalitetssäkrat allt från rekrytering av översättare till kvalitetskontrollen av de översättningar som vi levererar. Att vi lever upp till kraven kontrolleras av certifierande myndighet minst vartannat år. The Native Translator var en av de första översättningsbyråerna i Europa som blev kvalitetscertifierade. Utöver vår europeiska kvalitetscertifiering så är vi också kvalitetscertifierade i Nordamerika.

Sekretess en självklarhet

Vi hanterar mycket ofta strängt sekretessbelagd information och hanterar naturligtvis alla uppdrag under sträng sekretess.

Hur mycket kostar en översättning till engelska?

Ladda upp ditt dokument i vår Öppnar intern länk i nuvarande fönsteröversättningsportal så får du svar direkt. Det tar mindre än 1 minut att beräkna både pris och förväntad leveranstid för en översättning från svenska till engelska. Du kan beställa din översättning och betala med kreditkort online, och vi accepterar följande betalningsmetoder: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och Apple Pay.

Har du frågor eller behöver du mer information?

Du kan kontakta oss dygnet runt på Öppnar fönster för att skicka e-poste-post, vi försöker svara inom 30 minuter.

The Native Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå, specialiserad på att leverera kvalitetssäkrade och auktoriserade översättningar från svenska till engelska direkt online.