The Native Translator Ihr Übersetzungsbüro

Auktoriserad översättning svenska till norska

Auktoriserad översättning från svenska till norska - norsk statsautorisert translatør

Auktoriserad translator är en skyddad yrkestitel för översättare med statlig auktorisation som meddelas av Kammarkollegiet efter att översättaren har godkänts i ett översättningsprov. En auktoriserad översättning krävs oftast när översättningen skall användas i kommuniktion med myndigheter och domstolar men också i andra sammanhang som vid ansökan till ett utländskt universitet. Auktorisationen utgör en kvalitetsgaranti.

När du beställer en auktoriserad översättning från svenska till norska så görs hos oss översättningen av en norsk auktoriserad översättare som godkänts vid prov hos Handelshögskolan i Bergen. Han/hon är naturligtvis universitetsutbildad och har norska som sitt modersmål. Orsaken till att vi använder en översättare till norska som är auktoriserad i Norge kan du läsa mer om nedan.

Olika krav på en auktoriserad översättare i olika länder

Kraven skiljer sig från land till land. Reglerna i Norge skiljer sig från de i Tyskland, så det är därför oerhört viktigt att försäkra sig om att översättningen utförs av någon som är auktoriserad i det land där dokumentet skall användas. En svensk auktoriserad översättning är giltig inom hela EU/EFTA området men först efter att dokumentet legaliserats hos UD alternativt notariserats hos Notarious Publicus. Vi använder därför alltid översättare i det land där dokumentet skall användas för att slippa denna procedur, så om du behöver en auktoriserad översättning från svenska till norska så kommer vi att använda en norsk "statsautorisert translatør" för att du inte skall behöva notarisera dokumentet efter det att det översatts.

Få en offert på auktoriserad översättning till norska direkt online

Vi utför auktoriserad översättning av dokument och handlingar mellan 30 språk direkt online. Du laddar upp dokumentet i vår Opens internal link in current windowöversättningsportal, får omgående både pris och förväntad leveranstid och betalar sedan med ditt kreditkort. Vi levererar det översatta dokumentet stämplat och klart som en PDF fil och har du bett om ett original så kommer detta med ordinär postgång inom 2-5 dagar. Har du frågor kan du kontakta oss dygnet runt på Opens window for sending emaile-post.

Dokumenten listade nedan kräver vanligtvis en auktoriserad översättning:

  • Akademiska meriter, certifikat och diplom
  • Adoptionspapper 
  • Födelse- och dödsattester
  • Tull- och immigrationsdokument
  • Vigsel- och skilsmässobevis
  • Juridiska kontrakt och hyresavtal
  • Sjukvårdshistorik
  • Redovisningshandlingar 
  • Fastighetshandlingar
  • Testamenten

Kvalitetsgaranti

Som ISO17100 certifierad översättningsbyrå så lämnar vi kvalitetsgaranti på alla våra översättningar det innebär att de översättningar vi genomför är korrekta både språkligt och terminologiskt.

Säker betalning online

Du betalar med ditt kreditkort direkt online över PayPal eller över Saferpay en säker schweizisk betalningslösning.

Sekretess en självklarhet

Vi hanterar mycket ofta strängt sekretessbelagd information och hanterar naturligtvis alla uppdrag under sträng sekretess. Dina filer hanteras med krypterad filöverföring (SSL) via vår kundportal.

Vi svarar nästan omgående, över hela världen

Med kontor i tre världsdelar finns det alltid projektledare tillgängliga som kan hjälpa dig med din översättning, dag och natt. Vi garanterar att du har en offert inom ca 1 timme från det vi mottagit dina dokument. Laddar du upp dina dokument i vår portal så får du din offert omgående

Kontakt

Du kan nå oss på e-post dygnet runt året runt om du behöver information.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalitetsöversättning och auktoriserad översättning direkt över internet.