Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Auktoriserad översättning svenska till norska

Auktoriserad översättning från svenska till norska - norsk statsautorisert translatør

Auktoriserad translator är en skyddad yrkestitel för översättare med statlig auktorisation som meddelas av Kammarkollegiet efter att översättaren har godkänts i ett översättningsprov. En auktoriserad översättning krävs oftast när översättningen skall användas i kommuniktion med myndigheter och domstolar men också i andra sammanhang som vid ansökan till ett utländskt universitet. Auktorisationen utgör en kvalitetsgaranti.

När du beställer en auktoriserad översättning från svenska till norska så görs hos oss översättningen av en norsk auktoriserad översättare som godkänts vid prov hos Handelshögskolan i Bergen. Han/hon är naturligtvis universitetsutbildad och har norska som sitt modersmål. Orsaken till att vi använder en översättare till norska som är auktoriserad i Norge kan du läsa mer om nedan.

Olika krav på en auktoriserad översättare i olika länder

Kraven skiljer sig från land till land. Reglerna i Norge skiljer sig från de i Tyskland, så det är därför oerhört viktigt att försäkra sig om att översättningen utförs av någon som är auktoriserad i det land där dokumentet skall användas. En svensk auktoriserad översättning är giltig inom hela EU/EFTA området men först efter att dokumentet legaliserats hos UD alternativt notariserats hos Notarious Publicus. Vi använder därför alltid översättare i det land där dokumentet skall användas för att slippa denna procedur, så om du behöver en auktoriserad översättning från svenska till norska så kommer vi att använda en norsk "statsautorisert translatør" för att du inte skall behöva notarisera dokumentet efter det att det översatts.

Få en offert på auktoriserad översättning till norska direkt online

Vi utför auktoriserad översättning av dokument och handlingar mellan 30 språk direkt online. Du laddar upp dokumentet i vår översättningsportal, får omgående både pris och förväntad leveranstid och betalar sedan med ditt kreditkort. Vi levererar det översatta dokumentet stämplat och klart som en PDF fil och har du bett om ett original så kommer detta med ordinär postgång inom 2-5 dagar.

Dokumenten listade nedan kräver vanligtvis en auktoriserad översättning:

 • Avtal och kontrakt
 • Domar
 • Dödsattester
 • Födelseattester
 • Helårs och kvartalsrapporter
 • Kontoutdrag
 • Körkort
 • Lagfarter
 • Vigselbevis
 • Skilsmässodomar
 • Patientjournaler
 • Personbevis
 • Redovisningshandlingar
 • Registerutdrag
 • Testamenten
 • Utdrag ur polisregister

Sekretess en självklarhet

Vi hanterar ofta mycket känslig information och är naturligtvis alltid noga med att upprätthålla en strikt sekretess. Att alltid behandla våra kunders information säkert och konfidentiellt är en självklarhet. All vår personal är bunden av sekretessavtal. Dina filer hanteras med krypterad filöverföring (SSL) via vår kundportal.

Översättning till norska med kvalitetsgaranti ISO 17100

The Native Translator är en översättningsbyrå som är kvalitetscertifierad enligt ISO 17100 kvalitetsstandarden för översättningsbyråer. Vårt arbete kontrolleras var 24 månad av certifierande auktoritet för att säkra att vi följer kraven i våra certifieringar. Detta ger naturligtvis dig som kund en mycket stor trygghet och vi lämnar naturligtvis kvalitetsgaranti på samtliga våra norska översättningar.  Du kan läsa mer om våra kvalitetscertifieringar under fliken certifierad översättningsbyrå.

Här kan du beställa en auktoriserad översättning till norska eller få mer information:

Du betalar med ditt kreditkort direkt online över PayPal eller över Saferpay en säker schweizisk betalningslösning. Du kan få en offert och också beställa en översättning av ditt/dina dokument till norska direkt online i vår översättningsportal.

Behöver du mer information så når du oss dygnet runt på e-post.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalitetsöversättning och auktoriserad översättning direkt över internet.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>