Trustpilot TrustScore 4.8

Beställ din översättning online 24/7

Ladda upp ditt dokument eller din text och gör din beställning här.

Behöver du personlig hjälp eller råd?

Kontakta oss på e-post, vi hjälper dig gärna.

Auktoriserad översättning till norska

Auktoriserad översättning av juridiska och finansiella dokument till norska ISO 17100

The Native Translator utför auktoriserad översättning till norska av dokument som kontrakt och avtal, registerdokument, betyg, födelsebevis och andra juridiska och finansiella handlingar.

Auktoriserad translator är en skyddad yrkestitel för översättare med statlig auktorisation som meddelas av Kammarkollegiet efter att översättaren har godkänts i ett översättningsprov. I Norge kallas motsvarande statsautorisert translatør och auktoriseras av Handelsskolen i Bergen. Vi använder alltid lokala översättare i det land där dokumentet skall användas för att du skall slippa legalisering hos UD alternativt notarisering hos Notarious Publicus. Därför om du behöver en auktoriserad översättning till norska så kommer vi att använda en norsk "statsautorisert translatør".

En auktoriserad översättning till norska gjord av en av Kammarkolleget i Sverige auktoriserad översättare är giltig inom hela EU/EFTA enligt  men accepteras ofta först efter att dokumentet legaliserats hos UD eller blivit notariserat hos Notarius Publicus..

Exempel på tillfällen då en översättning ska auktoriseras är när det handlar om t.ex. årsredovisningar, betyg, intyg, registerutdrag samt juridiska handlingar som ska användas i en rättegång men ofta ställs krav på att dokument i samband med affärstransaktioner översätts av en auktoriserad översättare.

Översättning av dokument till norska med kvalitetsgaranti ISO 17100

Vi lämnar kvalitetsgaranti på alla våra översättningar. The Native Translator är kvalitetscertifierad enligt ISO 17100 och ISO 20771 standarden för juridisk översättning. Vårt arbete kontrolleras var 24 månad av certifierande auktoritet för att säkra att vi följer kraven i våra certifieringar. Detta ger naturligtvis dig som kund en mycket stor trygghet. Du kan läsa mer om våra kvalitetscertifieringar under fliken certifierad översättningsbyrå.

Sekretess är för oss en självklarhet

Vi har en bred kundbas av internationella bolag, advokat och revisionsbyråer så vi har vi stor erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information. Som kund hos The Native Translator kan du alltid vara trygg med att vi hanterar dina dokument med högsta sekretess och vi tecknar gärna separata sekretessavtal för de uppdrag som kräver det.

Hur mycket kostar en auktoriserad översättning till norska?

Ladda upp ditt dokument direkt i vår översättningsportal så får du direkt och på under 1 minut, både pris och förväntad leveranstid för en auktoriserad översättning till norska. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay.

Behöver du mer information?

Om du har frågor så når du oss dygnet runt på e-post.

The Native Translator är en ISO 17100 certifierad finansiell och juridisk översättningsbyrå specialiserad på att leverera kvalitetssäkrad översättning direkt över internet.

Dessa företag och organisationer förlitar sig på vår kvalitet!

<
>