The Native Translator Ihr Übersetzungsbüro

Auktoriserad översättare mellan svenska och 30 språk, du når oss direkt online

Vi har auktoriserade översättare till de flesta stora språk och du kan beställa en auktoriserad översättning direkt online.

The Native Translator är en ISO 17100 certifierad översättningsbyrå som specialiserat sig på att tillhandahålla auktoriserad översättning inom juridik och finans. Vi översätter finansiella och juridiska dokument och handlingar inom bolagsrätt, avtalsrätt, immaterialrätt, skiljeförfaranden, bank- och finansrätt, familjerätt och arvsrätt till och från 30 språk, men också personliga dokument som betyg, domar, personbevis, vigselbevis, födelsebevis, körkort, pass mm.

Auktoriserad översättare eller translator en skyddad yrkestitel 

En översättare som har genomgått Kammarkollegiets språktest med godkänt resultat tilldelas yrkestiteln auktoriserad translator som är det samma som auktoriserad översättare. En translator får en stämpel av Kammarkollegiet som han eller hon ska använda på sina översättningar. Stämpeln är personlig och tillsammans med translatorns underskrift blir dokumentet bestyrkt/auktoriserat. En bestyrkt översättning är en översättning som i juridisk mening är likvärdig originalhandlingen.

Många av våra kunder vill gärna att vi använder auktoriserade översättare oavsett vad det är för ämnesområde som skall översättas. Då är det viktigt att komma ihåg att det en auktoriserad översättare är testad på är översättningar inom juridik och ekonomi. Om du behöver översätta en patientjournal eller en teknisk manual så är oftast inte en auktoriserad översättare det bästa valet.

Kvalitet du kan lita på

Att välja rätt översättningsbyrå och översättare är avgörande för ett bra resultat. Översättaren måste utöver mycket goda språkkunskaper också ha specialistkunskap inom det ämnesområde som skall översättas och skall du översätta dokument inom finans eller juridik så är oftast en auktoriserad översättare det bästa valet. Som beställare är det tryggt att veta att vi är Öppnar intern länk i nuvarande fönstercertifierade enligt ISO17100 och att vi kvalitetssäkrar våra översättningar i alla led.     

Sekretess är för oss en självklarhet

Vi hanterar ofta mycket känslig information och är naturligtvis alltid noga med att upprätthålla en mycket strikt sekretess, såväl våra översättare som projektledare och övrig administrativ personal är bundna av sekretessavtal. Vi följer normen ISO 27000 för att säkra att dina dokument hanteras försvarligt.    

Säker betalning online

Du kan betala för din översättning med ditt kreditkort direkt online över PayPal eller över Saferpay en säker schweizisk betalningslösning. Vår Öppnar intern länk i nuvarande fönsterbetalningslösning är certifierad och vi kontrolleras årligen för att säkra att vi har högsta möjliga säkerhet i vårt system. Värt att notera är att vi ej har tillgång till några kunddata utan att alla transaktioner sker i kreditkortsföretagens system.

Har du frågor eller behöver råd och/eller hjälp så står vi gärna till tjänst, du når oss dygnet runt på Öppnar fönster för att skicka e-poste-post.

The Native Translator är en ISO17100 certifierad översättningsbyrå och utför auktoriserad översättning mellan 30 av de största språken med beställning direkt online.