The Native Translator Ihr Übersetzungsbüro

Professionell arabisk översättning inom juridik, finans, medicin och teknik.

Auktoriserad översättning och facköversättning från arabiska till svenska och svenska till arabiska

Sedan 2005 har The Native Translator utfört kvalificerad översättning mellan svenska och arabiska men också mellan arabiska och över 25 andra språk som engelska, tyska, franska, spanska etc. Vår specialiseringen inom arabisk översättning har lett till att vi bland våra kunder räknar många andra översättningsbyråer på grund av att vi har kompetens inom många ämnesområden och kapacitet att hantera stora volymer av arabisk översättning.

Auktoriserade översättning till och från arabiska

Vi utför auktoriserad översättning från svenska till arabiska och arabiska till svenska. Våra översättare är auktoriserade av Kammarkollegiet och översätter huvudsakligen inom juridik och ekonomi. Vi utför auktoriserad översättning till/från arabiska av officiella dokument som födelsebevis, vigselbevis, skilsmässodomar, körkort kontrakt och avtal etc. En auktoriserad översättning till arabiska gjord av en av kammarkollegiet auktoriserad översättare måste oftast förses med en Opens external link in new windowApostille hos Opens external link in new windowNotarius Publicus och/eller legaliseras hos Opens external link in new windowRegeringskansliets juridiska expedition för att bli accepterad utomlands.

Vi utför facköversättning till och från arabiska inom följande områden:

  • Teknik och teknologi
  • Ekonomi och finans
  • Juridik och officiella dokument
  • Marknadsföring och reklam
  • Medicin  och farma
  • Webbsidor och annat onlinematerial

Modersmålsprincipen ett kvalitetskrav

Modersmålsprincipen är en av grundstenarna och ett kvalitetskrav när det gäller professionell översättning. Principen bygger på att en översättare endast skall översätta till sitt modersmål. En översättare med arabiska som modersmål översätter till arabiska, en översättare med svenska som modersmål översätter till svenska etc. För att anses ha ett språk som modersmål så skall man ha vuxit upp och genomfört sin utbildning i ett land där språket är officiellt språk.

Detta får du när du beställer en översättning till eller från arabiska hos The Native Translator

Vi levererar en professionell översättning till eller från arabiska av högsta kvalitet där språkbruk och terminologi är korrekt. Vi eftersträvar också att så långt möjligt bibehålla samma layout som i originaldokumentet.
Våra översättare är professionella universitetsutbildade översättare med målspråket som modersmål. De är dessutom specialiserade inom det ämnesområde de översätter och förstår texten och kan terminologin så oavsett om du beställer en medicinsk översättning, en kvalificerad teknisk eller en juridisk översättning så har vi översättare med rätt kompetens.
Om du behöver en auktoriserad översättning till eller från arabiska så eftersträvar vi att göra den i det land där översättningen skall användas av en lokalt auktoriserad översättare, det finns dock undantag till exempel när en översättning skall legaliseras hos en ambassad eller ett konsulat.
Vi är certifierade enligt ISO 17100 och lämnar naturligtvis kvalitetsgaranti på de översättningar vi utför.

Sekretess en självklarhet

Vi hanterar mycket ofta strängt sekretessbelagd information och hanterar naturligtvis alla uppdrag under sträng sekretess.

Hur mycket kostar en arabisk översättning

Ladda upp ditt dokument direkt i vår Öppnar intern länk i nuvarande fönsteröversättningsportal så får du direkt, på under 1 minut, både pris och förväntad leveranstid för en översättning till eller från arabiska. Du kan beställa översättningen och betala med ditt kreditkort direkt online. Vi accepterar: Amex, Diners, Mastercard, Visa, PayPal och ApplePay.

Har du frågor, behöver du mer information?

Du kan kontakta oss dygnet runt på Öppnar fönster för att skicka e-poste-post, vi försöker att svara inom 30 minuter.

The Native Translator är en översättningsbyrå certifierad enligt ISO 17100 som är specialiserad på att tillhandahålla kvalitetsöversättning och auktoriserad översättning till och från arabiska direkt över internet.